DRAMA NA MORU

Riječka pomorska policija tijekom vikenda iz oluje spasila dvoje Talijana i troje hrvatskih državljana. Plovila su im uništena

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell/ Ilustracija

Zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti policije, kao i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru uspješno su okončana spašavanja na moru, izvijestila je policija.

Tijekom vikenda posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka, u dva odvojena događaja na moru spasila je dvoje talijanskih i troje hrvatskih državljana.

Spašavanje kod otoka Lošinja

Naime, u petak oko 18,30 sati postupajući po dojavi posada policijskog plovila kod otoka Lošinja zatekla je jedrilicu nasukanu na obalu uslijed vjetra i valovitog mora.

Na jedrilici se nalazilo dvoje talijanskih državljana koji su ukrcani na policijsko plovilo i prevezeni na kopno.

Jedan od talijanskih državljana je bio ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Spašavanje na Golom otoku

Isto tako, tijekom noći 4./5. kolovoza, posada policijskog plovila na području Golog otoka spasila je troje hrvatskih državljana koji su se nalazili na obali.

Ranije tog dana, spomenute osobe nalazile su se na jedrilici privezanoj u luci no uslijed bure jedrilica je odbačena na obalu te je došlo do oštećenja, odnosno do prodora mora pa su napustili jedrilicu.

Navedene osobe su policijskim plovilom prevezene na sigurno, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom nasukavanja nije bilo onečišćenja mora

Iako su zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti policije kao i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru uspješno okončane akcije spašavanja, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari