KOD MLINA ŽAKALJ

Riječki HGSS spasio izletnicu i njezinog psića; Nisu mogli prijeći naglo nabujalu Rječinu!

Foto: HGSS Stanica Rijeka

Iz HGSS Stanice Rijeka danas su izvijestili o akciji spašavanja u kojoj su prije deset dana iz velike nevolje izbavili jednu žensku osobu i njezinog psića

Izletnica se sa svojim psićem predvečer 16. rujna našla na planinarskoj šetnici u blizini mlina Žakalj. Zbog naglog podizanja vodostaja nije bila u mogućnosti prijeći na istočnu stranu rijeke Rječine.

Zbog loših vremenskih uvjeta (jaka kiša te posljedično skliska podloga), neposjedovanja rasvjete i pothlađenosti, unesrećena se nije mogla samostalno kretati alternativnim planinarskim putevima.

HGSS Satanica Rijeka poziv u pomoć zaprimila je preko Županijskog centra 112 oko 19.30 sati.

“Odmah po primitku poziva na teren iz baze Vežica izašlo je 14 članova HGSS stanice Rijeka s četiri terenska vozila, podijeljeni u dvije grupe.”, izvijestili su riječki HGSS-ovci.

Jedna grupa unesrećenoj je pristupala planinarskim putevima preko Svete Katarine dok je druga grupa krenula planinarskom stazom koja kreće s mosta Pašac.

“Dolaskom do unesrećene ona je najprije utopljena a nakon toga su unesrećena i njezin psić otpraćeni do Pašačkog mosta gdje ih je dočekala obitelj. Time je ova akcija završila oko 21.55 sati”, izvijestili su riječki spašavatelji.

Požrtvovnoj ekipi i ovoga puta najsrdačnije čestitamo – a ‘hobi planinarima’ i izletnicima savjetujemo da se prije polaska u prirodu informiraju o vremenskim prilikama i opskrbe nužnim pomagalima za spas u kriznim situacijama – odjećom, hranom, odgovarajućom odjećom i obućom…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari