SLUČAJ DRAŽENA PANDŽE

Riječkom policajcu kolege montirali proces! Razotkrio ih u muljanju, uslijedila je odmazda, evo što su mu napravili

Ilustracija: Riportal

Pandža najavljuje tužbu za duševne boli i za izgubljenu dobit, a u slučaju da dobije tužbu, država bi mogla platiti milijunski iznos

Dražen Pandža bio je rukovoditelj OKC-a riječke policije, ali kad je svoje kolege prijavio za lažiranje putnih naloga, korištenje službenih vozila u privatne svrhe i lažno prijavljivanje prebivališta, kao odmazdu je dobio kaznenu prijavu za lažiranje prekovremenih sati, bio je premješten u PP Crikvenica, a nakon pokretanja kaznenog postupka i suspendiran, piše Jutarnji.hr.

Otad su prošle četiri godine i Vrhovni sud je pravomoćno oslobodio Dražena Pandžu optužbe pa sada predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić traži od sadašnjeg načelnika PU primorsko-goranske Tomislava Dizdara da ukine rješenje o Pandžinu udaljenju iz službe te da se sada provede istraga protiv onih koji su, kako tvrdi Puškarić, montirali proces Pandži.

Dvostruka šteta

– Za Ministarstvo unutarnjih poslova je počinjena dvostruka šteta jer će Pandži morati nadoknaditi iznos umanjene plaće sa zateznim kamatama, a dok je bio suspendiran, njegov posao morao je raditi netko drugi i za to primati plaću. Kolegi Pandži je 1. lipnja ukinuta suspenzija i vraćen je na posao, ali na drugo radno mjesto u PP-u Crikvenica. Mi ćemo kao sindikat od načelnika PU primorsko-goranske tražiti da provede kriminalističko istraživanje – rekao je Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika za Jutarnji.

Izjavio je kako je i Vrhovni sud u svojoj presudi ustanovio da je Jasmin Brkljača, tadašnji zamjenik načelnice PU primorsko-goranske, lažno teretio Pandžu kako bi prikrio vlastite propuste.

Puškarić je rekao da će Pandža podnijeti i tužbu za duševne boli i za izgubljenu dobit i u slučaju da dobije tužbu, država bi mogla platiti milijunski iznos zbog jednog postupka u koji je krenula bez odgovarajućih dokaza.

Bez obrazloženja

Vrhovni sud Hrvatske u presudi kojom je potvrdio prvostupanjsku oslobađajuću presudu navodi kako USKOK nije u žalbi uopće obrazložio i konkretizirao u čemu se sastojala bitna povreda odredbi kaznenog postupka. Vrhovni sud spočitava USKOK-u da je trebao podastrijeti čvršće dokaze da Pandža nije odradio prekovremene sate, kako su to tvrdili u optužnici.

Sindikat, koji se bio angažirao u ovom slučaju, traži da se provede istraga nad onim policajcima koji su prijavili Pandžu jer su time nanijeli štetu i MUP-u, a posebno traže da se ispita odgovornost sadašnjeg šefa Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova PU primorsko-goranske, koji je tada kao zamjenik načelnice te PU lažno teretio Pandžu, što piše u presudi Vrhovnog suda.

Hoće li do istrage doći, pokazat će vrijeme. Zbog oslobađajuće presude pokušali smo kontaktirati i Pandžu, ali kako je policijski službenik, bez odobrenja nadređenih ne smije istupati u javnosti, piše Jutarnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari