KAZNENO PRIJAVLJEN

Rocky iz Rijeke junak dana! Policijski pas otkrio drogu skrivenu u vozilu na autocesti Rijeka-Zagreb

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

“Prilikom pregleda osobnog vozila Rocky je pozitivno reagirao na prisutnost droge u vozilu”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, u petak, 14. svibnja na  autocesti A6 na području Vrbovskog, tijekom pojačanog postupanja policije u cilju sprječavanja svih vrsta kažnjivih radnji, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao spomenuti 31-godišnjak.

“Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga angažiran je Rocky,  službeni policijski pas za detekciju droga Policijske uprave primorsko-goranske. Prilikom pregleda osobnog vozila Rocky je pozitivno reagirao na prisutnost droge te je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena pretraga vozila.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Pretragom je u preinačenom dijelu vozila pronađeno 849 grama kokaina, 531 gram hašiša, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelima iz domene zlouporabe droga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31-godišnjak pronađenu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje radi čega je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Rocky – policijski pas za detekciju droga, je belgijski ovčar star tri godine, a u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj je od rujna prošle godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari