S LAŽNOM PUNOMOĆI PRODALA NEKRETNINU! Izvarala „sve živo“: vlasnike nekretnine, kupce, javnog bilježnika…

Sumnja se da je u potpunosti krivotvorila javnu ispravu, odnosno specijalnu punomoć koju je uporabila kao pravu i vjerodostojnu prilikom prodaje nekretnine na području Rijeke

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjom hrvatskom državljankom V.V. zbog sumnje da je počinila po dva kaznena djela krivotvorenja isprave i prijevare te kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Navedena kaznena djela je počinila tijekom prosinca 2016. godine.

Sumnja se da je u potpunosti krivotvorila javnu ispravu, odnosno specijalnu punomoć koju je uporabila kao pravu i vjerodostojnu prilikom prodaje nekretnine na području Rijeke.

Također, sumnjiči se za ovjeru potpisa na kupoprodajnom ugovoru i dovođenje u zabludu kupaca nekretnine te djelatnika javnobilježničkih ureda iz Rijeke i s područja Istre.

Ovim radnjama pribavila je protupravnu imovinsku korist od nekoliko stotina tisuća kuna, dok se vrijednost nezakonito prodane nekretnine procjenjuje na više od milijun kuna, za koliko je oštećeno petero hrvatskih državljana, suvlasnika nekretnine.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičena 28-godišnjakinja je predana pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari