SAM OPLJAČKAO URED? Policija razriješila pljačku u Heinzelovoj: uhićen načelnik krim policije Željko Dolački!

Policija navodi da će osumnjičeni biti predan pritvorskom nadzorniku

Policija je razriješila slučaj provale u sjedište kriminalističke policije iz koje je ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

željko dolački

“Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist”, stoji u priopćenju MUP-a.

Policija navodi da će osumnjičeni biti predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policija pretražila obiteljsku kuću Dolačkog

Policija je u petak ujutro, u sklopu istrage vezane uz pljačku ureda zgrade MUP-a u Heinzelovoj ulici, pretražila kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da policija sumnjiči Dolačkoh da je sam ukrao novac i zlato iz svog ureda u Heinzelovoj.

Podsjetimo, 4. travnja je iz sefa u uzredu načelnika Sektora kriminalističke policije ukradeno 280.000 eura i dva kilograma zlata.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari