VIKEND NA PROMETNICAMA

“SAMO” 2,32 PROMILA: Alkoholni rekorder tjedna ostao bez 15 tisuća kuna i vozačke dozvole!

Ilustracija: Riportal

Od 40 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,32 g/kg izmjerena je jučer  47-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Malinske

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet, u cilju sprječavanja prometnih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika u njima. Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela te ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju evidentirano je ukupno 278 prometnih prekršaja.

Od toga su evidentirana 192 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, 11 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, a zabilježena su i po dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i nepravilno korištenje mobitela u vožnji te 45 ostalih prekršaja.

Od 40 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,32 g/kg izmjerena je 47-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Policija ga je jučer, 26. travnja oko 15 sati, zatekla na području Malinske gdje je upravljao vozilom marke Volkswagen, registarskih oznaka Virovitice, bez vozačke dozvole, kao i bez osobne iskaznice, a nije ni koristio sigurnosni pojas.

Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja prekršajno prijavljen. Predložena mu je novčana sankcija od najmanje 15 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Istog dana na Krku je u mjestu Sv. Vid-Miholjice oko 20,30 sati zaustavljen 39-godišnji vozač osobnog vozila marke Seat, delničkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao s 2,28 g/kg alkohola i bez vozačke dozvole, odnosno bez položenog vozačkog ispita, kao i bez osobne iskaznice te nije bio vezan sigurnosnim pojasem. Priveden je i smješten u policijske prostorije te potom prekršajno prijavljen zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i Zakona o osobnoj iskaznici.

Što se tiče ostalih koncentracija, četvero vozača je bilo s koncentracijom alkohola između 0,51 do 1,00 g/kg, kao i iznad 1,51 g/kg, a tri u skupini od 1,01 do 1,50 g/k . Među njima je evidentiran i jedan recidivist.

Najveća brzina u vožnji evidentirana je u petak, 24. travnja oko 16,37 h na području Rijeke, na mostu Rječina, gdje se osobno vozilo marke Audi, riječkih registarskih oznaka, kretalo brzinom 144 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km/h.

S ciljem ostvarenja veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike, poglavito vozače, na dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari