MUČNO SVJEDOČANSTVO

Sedmorica upala u šator blogerskog para: Nju silovali, njega pretukli

Policija je uhitila četvoricu a još su trojica napadača u bijegu

Španjolski blogerski par Fernanda i Vincente napadnuti su na putovanju motorom kroz Indiju. Na društvenim mrežama objavili su svoju priču. Na snimci se vide ozljede lica, a plačući su govorili što im se dogodilo. Fernandu je navodno silovala grupa muškaraca, a oboje su ih pretukli i opljačkali.

Fernanda i Vincente su putovali u Nepal, pa su stali odmoriti u indijskoj državi Jharkhand, gdje su podigli šator. Ispričali su da im je, dok su spavali, u šator upalo sedmero mladića. Fernanda je rekla da im nisu uzeli mnogo stvari, jer im je namjera bila silovati nju.

“Prislonili su mi nož na vrat i rekli da će me ubiti”, kazao je Vincente. “Usta su mi poderana, udarali su me kacigom i kamenjem po glavi, ali je Fernanda prošla gore nego ja. Hvala Bogu da je nosila jaknu, pa su barem malo zaustavljeni udarci”, dodao je.

BBC prenosi da još nisu objavljeni identiteti muškaraca koji su ih napali. Prema priopćenju policije, četvorica napadača su uhićeni, a još su trojica u bijegu.

Iz policije su rekli da je premlaćeni par zaustavio patrolni kombi i odvezao ih na liječenje.

Napadi i silovanje žena u Indiji dovodili su do velikih prosvjeda i promjena zakona o silovanju, ali se usprkos tome svake godine prijavljuju deseci tisuća slučajeva silovanja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari