2019. GODINE

‘Šefica’ (51) s područja PGŽ protupravno novčano nagradila troje kolega, sada će zbog toga odgovarati

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Policija 51-godišnjakinju sumnjiči da je na štetu institucije u turizmu za tri hrvatske državljanke ostvarila protupravnu materijalnu korist od 18 500 kuna, stoji u priopćenju policije.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba jedne od institucija u turizmu s područja Primorsko-goranske županije, tijekom 2019. godine zlouporabila položaj i prekoračila ovlasti te donijela odluku o novčanom nagrađivanju troje djelatnika bez suglasnosti nadređenih i bez posebnog obrazloženja.

Time je kršeći važeći Pravilnik o radu spomenute institucije za tri hrvatske državljanke ostvarila protupravnu materijalnu korist od 18 500 kuna na štetu iste.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 51-godišnjakinja je zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporaba položaja i ovlasti, kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari