PODIGNUTA OPTUŽNICA

Seksualna robinja u Zagrebu: Ženu tjerali na prostituciju, uzimali zaradu, a njoj davali samo hranu i cigarete

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu optužnicu protiv 45-godišnjaka i 39-godišnjakinje  zbog počinjenja kaznenog djela trgovanje ljudima.

Muškarca se još tereti i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Podignutom optužnicom prvookrivljenika i drugookrivljenicu se tereti da su zajedno i dogovorno u Zagrebu, od veljače 2020. do 14. travnja 2020. jednoj ženskoj osobi koju su primili u svoju kuću uzeli osobne dokumente, mobitel i novac.

Potom su joj radi iskorištavanja za prostituciju, na društvenoj mreži napravili profil i na taj način dogovarali njene sastanke s muškarcima.

Okrivljenici su, tereti ih se, na internetskoj stranici objavljivali oglase u kojima su oglašavali pružanje spolnih usluga muškarcima za novac te su oštećenicu radi seksualnog iskorištavanja dovodili u stan ili u automobile raznim muškarcima koji su se javili na objavljene oglase.

Novac za seksualne usluge koje je pružala oštećenica, zadržavali su za sebe dok su njoj kupovali samo hranu i cigarete.

Oštećenica je na taj način morala pružiti seksualne usluge u najmanje 60 slučajeva, a kad je odbila, drugookrivljenica je uzela kuhinjski nož i zaprijetila joj da će ju ubiti, priopćio je DORH.

Prvookrivljenika se tereti i da je radi daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu pribavljao veće količine droge marihuana koju je potom u svojoj obiteljskoj kući u Zagrebu prepakiravao u manje pakete. U kući njegovog stanovanja pronađene su tri vrećice s ukupno više od 330 grama droge marihuana radi daljnje preprodaje.

Državno odvjetništvo u optužnici je predložilo da se produlji istražni zatvor protiv prvookrivljenika i drugookrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari