SENIORI OPREZ! Prevarantice iskoristile nepažnju 79-godišnjaka i ukrale mu više desetaka tisuća eura

Policija traga za dvjema nepoznatim ženskim osobama koje su početkom listopada iz obiteljske kuće u Jadranovu ukrale novac. Došle su u kuću 79-godišnjeg vlasnika i lažno se predstavile kao djelatnice policije, odnosno, komunalnog poduzeća.

Iskoristivši nepažnju vlasnika, te dovodeći ga u zabludu o valjanosti novca, ukrale su mu više desetaka tisuća eura.

Ovaj je još jedan slučaj prijevare starijih osoba gdje nepoznate osobe iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu. Prevaranti dolaze u njihove stanove ili kuće predstavljajući se najčešće kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, policije, kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači, organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina…

U pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela, uu većini slučajeva prijevara i krađa.

Prevaranti uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, odvažnost, autoritativni nastup, pričljivost, suosjećanje, brzina, upornost u nagovaranju, uvredljivost u slučaju sumnje ili provjere „činjenica“ koje iznose, a isto tako su moguće simulacije bolesti, malaksalosti, nesvjestice, izazivanje sažaljenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja