VELIKA ŠTETA

Šestoricu autoprijevoznika sa šireg riječkog područja prevario poduzetnik, šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Neplaćanjem usluga šest je tvrtki oštetio za oko 280.000 kuna, priopćila je policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje te kazneno prijavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Spomenuti se sumnjiči da je kao odgovorna osoba tvrtke s područja Zagrebačke županije od  kolovoza 2019.  do lipnja 2021. godine kao kooperante, odnosno pružatelje usluga prijevoza angažirao šestoricu autoprijevoznika  s područja  Rijeke i drugih mjesta, a kojima do danas nije platio navedenu uslugu.

Time je počinio šest kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, a počinjenjem kojih  je pet tvrtki s područja Primorsko-goranske i jednu s područja Istarske županije oštetio za više od 280. 000 kuna.

Isto tako, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je nadležnom trgovačkom sudu propustio podnijeti prijedlog za otvaranje stečajnog postupka iako je tvrtka od sredine studenoga 2021. do sredine siječnja ove godine bila nesposobna za plaćanje, čime je počinio kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari