SMIJE LI PAS BAŠ SVUGDJE?

Sinoć kaos u kafiću u središtu Rijeke: Pijani vlasnik psa svađao se s gostima i galamio na njih, intervenirala policija

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Protiv dvojice počinitelja je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu

Oglas

Sinoć je oko 21.30 sati u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojemu su sudjelovala dvojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 34 godine, izvijestili su iz policije

“Riječ je o osobama koji su u vidljivo alkoholiziranom stanju se međusobno vrijeđali, ali i goste lokala, galamili te se potom i fizički sukobili. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja počinitelji su uhićeni i privedeni na postupanje u I. policijsku postaju Rijeka.”, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Završetkom postupanja protiv obojice počinitelja je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu kojim im je predložena novčana kazna zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Budući da je 34-godišnji počinitelj u ugostiteljski objekt došao s psom i htio s njime ući u zatvoreni dio lokala, ovom prilikom pozivamo vlasnike pasa da poštuju važeće propise te sa svojim kućnim ljubimcima ne ulaze u javne zatvorene prostore. Napominjemo pri tome da prilikom šetnje s psima na lokacijama gdje se kreće veći broj ljudi (trgovi, šetališta, tržnice) obvezno se pas mora voditi na uzici, posebice pasmine veće težine, a i s brnjicom kako životinja ne bi reagirala na vanjske podražaje te ugrozila sigurnost i zdravlje ljudi.”, dodali su iz policije.

Odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 30.), Zakona o zaštiti životinja (članak 48.) i Pravilnika o opasnim psima (članak 9.), definiran je način držanja životinja, njihovog kretanja i postupak sa životinjama nakon što one eventualno ugroze život ili zdravlje čovjeka svojim kretanjem ili postupkom.

Exit mobile version