15. DAN POTRAGE

Širi se potraga: Policija će ponovno ispitati djevojku koju je Matej zadnju zvao

Milan Maričić/ATAImages/Pixsell

Hrvatska policija djevojku će detaljnije ispitati jer smatraju da bi im mogla barem približno razjasniti razlog zbog kojeg je Matej napustio klub

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Periša (27) u Beogradu i dalje traje, ušla je u 15. dan, a sada se širi i na gradove uz obale rijeka Save i Dunava.

Za Matejem tragaju i u Pančevu, Požarevcu i Smederevu, piše Telegraf.

“Prvo smo počeli s pretragom rijeke Save, njenog korita i priobalja. Zatim, Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta, ali pomaka u istrazi još nema. U potragu su uključene i kolege iz Pančeva, Smedereva i Požarevca koji pretražuju rijeku i napuštene objekte koji se nalaze duž Save i Dunava. Potraga i dalje traje, ne samo vodotokovima u Beogradu, nego i šire. Obaviještene su i kolege iz drugih uprava i svaka informacija do koje oni dođu, provjerava se i dijeli bez obzira koliko ona bila čudna”, rekao je čovjek blizak istrazi.

Na jednoj od snimki koje je objavio MUP Srbije Matej je 31. prosinca oko 2 sata ujutro uočen oko restorana Savanova nakon čega se nastavio kretati po šetalištu i došao do rijeke Save.

“Zbog udaljenosti i goreg položaja nije zabilježeno je li Matej preskočio ogradu na doku i ušao u vodu. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog „objekta” u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog „objekta” poklapaju se sa kretanjem Matejevog telefona”, kaže sugovornik iz policije.

Ima li bliska prijateljica više odgovora? 

Nakon što su istražitelji iz Hrvatske objavili da će pomoći srpskim kolegama u istrazi i ujedno ponovno ispitati šestoricu Matejevih prijatelja s kojima je boravio u Beogradu, posebnu pažnju će obratiti na ispitivanje djevojke s kojom je Periš kobne večeri imao zadnji telefonski razgovor, a za koju se zna da je sestra njegovog prijatelja i da su veoma bliski. Policija misli kako bi ona možda mogla dati neke odgovore u ovom slučaju. S njom se čuo neposredno prije izlaska iz beogradskog kluba Gotik, nakon čega je nestao, javlja Kurir.

Pripadnici beogradskog MUP-a pregledali su listu poziva Mateja Periša i utvrdili da je zadnja na listi prijateljica iz Splita. Ona im nije otkrila detalje razgovora i naglasila je da ga je slabo čula od glazbe iz Gotika. Hrvatska policija će je detaljnije ispitati jer smatraju da bi im mogla barem približno razjasniti razlog zbog kojeg je Matej napustio klub, kaže izvor blizak istrazi, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari