“SITNI SATI”: Riječki alkoholni rekorder uhvaćen u subotu u 6.10 sati!

Foto: Ilustracija

Policija je i ovog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske

Tijekom akcije je zabilježeno počinjenje ukupno 222 prometna prekršaja. Najviše je evidentirano prekršaja prekoračenja brzine, 35, zatim 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa , kao i 10 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

U akciji su evidentirana i četiri vozača-recidivista.

Ukupno je alkotestirano 149 vozača, a od 26 alkoholiziranih vozača, njih 12 je imalo koncentraciju alkohola od 0,51 do 1 g/kg, osam od 1,1 do 1,5 g/kg, te po tri je imalo više od 1,5 g/kg i manje od 0,5 g/kg. Dvoje vozača je zbog alkoholiziranosti privedeno u policijske prostorije.

Najveća koncentracija alkohola od 2,44 g/kg izmjerena je 27-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policija ga je zatekla u subotu, 24. studenoga u 6.10 sati na Rivi u Rijeci dok je upravljao osobnim vozilom, marke Fiat, talijanskih registarskih oznaka.

Na području Rijeke je registrirana i najviša nepropisna brzina od 105 km/h. U u petak, 23. studenoga na Ljubljanskoj cesti gdje je ograničenje 60 km/h, navedenom brzinom kretao se upravljajući osobnim vozilom marke Ford, riječkih registarskih oznaka, 50-godišnji hrvatski državljanin.

Od preostalih evidentiranih prekršaja, pet je prekršaja tehničke neispravnosti vozila i isteka registracija, tri prekršaja vožnje u vrijeme zabrane upravljanja vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te ostali. Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Kako bi se smanjio broj prekršaja i povećala sigurnost u prometu, pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, postavljene prometne signalizacije i ograničenja prometa, kao i da za vrijeme trajanja loših vremenskih uvjeta ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views