ŠKRTI MOREPLOVAC Spašen Poljak kojeg je bura na „luftiću“ otpuhala preko Velebitskoga kanala

Idi na originalni članak
Foto. ilustracija

Djelatnici starigradske Lučke kapetanije spasili su iz mora u Velebitskom kanalu poljskog turista na zračnom madracu, kojega je bura nosila od obale u Starigradu Paklenici, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva pomorstva.

Oglas

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 26. rujna u 17.42 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Zadar dojavu o osobi koja nekontrolirano pluta na zračnome madracu na poziciji ispred mjesnoga hotela u Starigrad Paklenici i odakle se, pod udarima bure, udaljava prema sredini Velebitskoga kanala, slijedom čega je u koordinaciji sa nadležnom Lučkom ispostavom Starigrad Paklenica pokrenuta spasilačka akcija.

Odmah po dojavi prema navedenoj poziciji isplovilo je spasilačko plovilo starigradske Ispostave te je površinskom pretragom u 18.20 sati pronađena tražena osoba na poziciji ispred uvale Bokulja, na drugoj strani Velebitskoga kanala te je neozlijeđen izvučen na palubu i prevezen u Starigrad, čime je ova akcija uspješno okončana.

Prema pirkupljenim podatcima spašen je Poljak (rođen 1983. godine) čiji se osobni podatci još provjeravaju budući da je u strahu od naplate troška spasilačke akcije odbio dati sve tražene podatke djelatnicima Lučke ispostave Starigrad Paklenica.

Exit mobile version