SKUPA ZABORAVNOST! Lopov mu iz otključanog auta na Kukuljanovu ukrao torbicu s novcem, ispravama i karticama

Foto: ilustracija

Hrvatski državljanin, starosti 56 godina oštećen je kaznenim djelom krađe za oko 4.000 kuna

Naime, jučer mu je nepoznati počinitelj na području Kukuljanova, ispred trgovačkog centra iz otključanog osobnog vozila otuđio torbicu s novcem, osobnim ispravama, bankovnim karticama i drugim stvarima.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja opisanog kaznenog djela, iz Policijske uprave primorsko-goranske vozačima preporučaju da zaključavaju osobno vozilo bez obzira na to da li svoje vozilo napuštaju na kratko vrijeme radi odlaska na kiosk, trgovinu, u dječji vrtić i slično, jer će počinitelj upravo taj trenutak iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

Pored toga, podsjećaju kako su jučer otuđene stvari, odnosno torbice, među najčešćim predmetima krađa ili provala budući su nerijetko ostavljene na vidnim mjestima u vozilu.

Također, počinitelji iz vozila otuđuju i prtljagu, mobitele, prijenosna računala i raznu audio i video opremu i sve ono čime se mogu okoristiti kako bi si pribavili protupravnu imovinsku korist.

Ponekad, ukoliko je riječ o provali materijalna šteta počinjena razbijanjem stakla ili obijanjem brave vozila veća je i od same vrijednosti ukradenog predmeta.

Stoga savjetuju poduzimanje odgovarajućih mjera samozaštite:

Torbice, mobitele, putne torbe i druge vrijedne predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) jer na taj način privlače poglede mogućih počinitelja
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora
Ako imate mogućnost, izvucite audio i video opremu iz vozila
Uključite alarmni uređaj
Ukoliko je ipak počinjeno kazneno djelo odmah obavijestite policiju na telefon 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari