JAO JAO

Skuplje ga košta kazna nego vozački! Na Krimeji mladića (22) zaustavila policija, vozio prije stjecanja prava. A kazna – boli glava…

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija će sankcionirati sve koji ne poštuju prometne propise te svojim ponašanjem ugrožavaju sebe i druge

Pojačano nadzirući promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske, prometna policija je provodila mjere prema sudionicima u prometu koji ne poštuju prometne propise, posebice radi suzbijanja najtežih oblika prekršaja kao što su: prekoračenje dozvoljenih brzina kretanja, vožnja pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima i druga.

Tako su jučer, 17. kolovoza za vrijeme pojačanog postupanja prometne policije zabilježeni različiti prekršaji u prometu, između kojih izdvajamo trojicu vozača – recidivista u činjenju prometnih prekršaja.

Prvi od njih, 22-godišnji vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka zaustavljen je oko 11.20 sati na području Krimeje u Rijeci te isključen iz prometa. Utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, nakon čega je uz optužni prijedlog u žurnom postupku doveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda. Presudom mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.500 eura.

Oko 12 sati na području Preluka zaustavljen je 63-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka kojem je u srpnju isteklo važenje prometne dozvole. Također je utvrđeno da vozilom upravlja unatoč tome što ima dvije važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Nadalje, oko 16.50 sati na autocesti na području Kikovice, zaustavljeno je osobno vozilo pulskih registracijskih oznaka koje se kretalo u smjeru Oštrovice. Ovim vozilom upravljao je 25-godišnjak za koga je utvrđeno da nema položen vozački ispit, odnosno da vozilom upravlja prije stjecanja prava.

Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, i druga dvojica počinitelja prometnih prekršaja, 63-godišnjak i 25-godišnjak, su isključeni iz prometa te će protiv njih u redovnom postupku biti podnijete prekršajne prijave nadležnom općinskom sudu.

Prometna policija će i nadalje pojačano nadzirati promet na cestama te sankcionirati one koji ne poštuju prometne propise te svojim ponašanjem ugrožavaju sebe i druge sudionike u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari