SERIJSKI PLJAČKAŠI

ŠKURINJE Bili su maskirani i dobro opremljeni: Policija spriječila provalu u bankomate u trgovačkom centru!

Foto: PU primorsko-goranska - Pixsell

Policija ih je zatekla i spriječila u namjeri provale u bankomat. Obojica su bila djelomično maskirana i u jaknama dugih rukava

Dvojica hrvatskih državljana, starosti 31 i 39 godina kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela, i to: četiri kaznena djela teške krađe, tri kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kazneno djelo krivotvorenje isprave i kazneno djelo izrada i nabavljanje oružja i sredstva namijenjenih počinjenju kaznenih djela.

Osumnjičene je policija zatekla prilikom obilaska terena, u subotu 20. kolovoza u ranim jutarnjim satima na području Škurinja u Rijeci, u blizini jednog od trgovačkih centara. Obojica su bila djelomično maskirana i u jaknama dugih rukava, a uz to u blizini je pronađeno osobno vozilo stranih registracijskih oznaka u kojem su na sjedištu uočeni predmeti pogodni za počinjenje kaznenog djela.

Utvrđeno je da je riječ o osobama koje su već prijavljivane za kaznena djela imovinskog kriminaliteta, a zbog sumnje da su se prije nego ih je policija zatekla spremali provaliti u obližnji bankomat, obojica su privedena na daljnje postupanje u službene prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima I. policijske postaje Rijeka, II. policijske postaje Rijeka i PP Crikvenica utvrđena je osnovana sumnja da su u namjeri provale u bankomat pripremili plinske boce, bušilice, kablove i druge predmete, a koje je policija pronašla u navedenom vozilu.

Također je utvrđeno da su prethodno 19/20. kolovoza na području Crikvenice, s osobnog vozila češkog državljanina otuđili registracijske pločice te ih djelomično preinačene postavili na osobno vozilo s kojim su se koristili u namjeri počinjenja kaznenog djela. Pronađene registracijske pločice su vraćene vlasniku.

Osim toga, utvrđeno je kako su od siječnja zajedno i dogovorno izradili sredstvo, odnosno napravu pogodnu za provaljivanje, posebice u bankomate te su tijekom lipnja i kolovoza ove godine izazvali eksplozije i provalili u bankomate na području Gornje Vežice u Rijeci te na području Kastva i Kraljevice.

Pri tome su iz jednog od bankomata otuđili oko 294.000 kuna, dok je na sva tri bankomata, inače u vlasništvu dvije novčarske ustanove, a dijelom i na objektima unutar kojih su bili smješteni, nastala je materijalna šteta čiji će sveukupan iznos biti utvrđen naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari