ŠLJUKA ZOVE ORLA: Talijanu na granici policija oduzela 19 divljih ptica

Jučer oko 14 sati na graničnom prijelazu Pasjak, na izlasku iz Hrvatske zatečen je 75-godišnji Talijan, koji je u osobnom vozilu prevozio više  ptica šljuka.

Prilikom granične kontrole policiji je predočio potvrdu o porijeklu divljači i dijelova divljači za koju je utvrđeno da se ne odnosi na šljuke koje je imao u vozilu. Također, utvrđeno je kako je 75-godišnjak proteklih dana bio u lovu na području druge županije, gdje za ustrijeljene šljuke nije preuzeo potrebne potvrde.

Oduzeto mu je 18 šljuka bena te jedna šljuka mala koja je na popisu posebno zaštićenih životinjskih vrsta. U konzultaciji s nadležnim inspekcijama sve oduzete šljuke su predane lovačkom društvu.

Policija je Talijanu izdala prekršajni nalog, dok je zbog prekršaja iz domene Zakona o lovstvu policija obavijestila mjerodavnu inspekciju u čijoj je nadležnosti daljnje vođenje prekršajnog postupka.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari