PREDANI PRITVORSKOM NADZORNIKU

Slovenac i Poljak krijumčarili migrante kroz Gorski kotar, sada se ‘hlade’ u riječkom zatvoru

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana (državljanin Slovenije i državljanin Poljske) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Državljanin Slovenije zaustavljen je u nedjelju, 7. siječnja, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko dok je upravljao osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, a u kojem je bilo nekoliko stranaca za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je slovenski vozač, s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, dogovorio prijevoz stranaca do drugih zemalja Europske unije i time omogućio njihovo ilegalno kretanje na području Republike Hrvatske.

Na isti način postupao je i državljanin Poljske, kojega su policijski službenici dan kasnije, 8. siječnja, zaustavili na autocesti A6 na području Ravne Gore. Upravljao je teretnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka, a u vozilu se nalazilo više stranih državljana bez dokumenata.

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku. Prema strancima se proveo postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari