PROMETNA NESREĆA

Slovenac se motociklom kod Selca zabio u kolonu vozila, suputnica teško ozlijeđena

Foto: Riportal

Tijekom vikenda na županijskim prometnicama evidentirano je 25 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško a pet su lakše ozlijeđene.

U prometnoj nesreći što se dogodila u subotu, 6. svibnja oko 13.30 sati na DC 8 kod Selca teško je ozlijeđena 31-godišnja slovenska državljanka. Ona je nastradala kao suputnica na motociklu kojim je upravljao 34-godišnji slovenski državljanin.

Naime, motociklist je izazvao prometnu nesreću jer nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste.Prilikom kretanja u smjeru Rijeke naišao je na kolonu vozila gdje se nije uspio zaustaviti te je udario u stražnji dio teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin.

Oboje ozlijeđenih Slovenaca je prevezeno u KBC Rijeka gdje su 31-godišnjakinji utvrđene teške ozljede, a vozaču motocikla lakše.

Zbog izazivanja prometne nesreće nad motociklistom je provedeno kriminalističko istraživanje i bit će sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.

Budući su povoljni vremenski uvjeti, mnogi vozači motocikala i mopeda su svakodnevno na prometnicama pa ih i ovim putem pozivamo na maksimalan oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, a osobito onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari