Slučaj brutalnog premlaćivanja u Rijeci: nakon što je nastupila zastara, majka preminulog poručila da ne odustaje te da ide i do Strasbourga

Roditelji i sestra pokojnog Aleksandra Abramova dolaze na Županijski sud. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vrhovni sud je 5. prosinca prošle godine ukinuo presudu za Savića i Darija Cupaća te potvrdio 12 godina zatvora Dušanu Cupaću pa je predmet vraćen Županijskom sudu u Rijeci

“Nije mi jasno kako Državno odvjetništvo i Vrhovni sud mogu ovako nešto dopustiti. Svakako ćemo tražiti novo suđenje, idemo i do Strasbourga”, izjavila je majka creskog studenta koji je preminuo 2009. godine, nakon što je nedavno nastupila zastara za dvojac koji se teretio da mu nije pomogao.

Podsjetimo, Aleksandar Abramov preminuo je nakon brutalnog premlaćivanja u centru Rijeke 4. prosinca 2009. godine, a njegova majka Stojanka Abramov teško se miri sa zastarom progona koja je nedavno nastupila za 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća, pišu 24 sata.

Prije tri godine nepravomoćno su bili osuđeni na Županijskom sudu u Rijeci na tri, odnosno pet mjeseci zatvora zbog nepružanja pomoći.

Vrhovni sud je 5. prosinca prošle godine ukinuo presudu za Savića i Darija Cupaća te potvrdio 12 godina zatvora Dušanu Cupaću pa je predmet vraćen Županijskom sudu u Rijeci.

“Svi su obećali učiniti sve što mogu, od predsjednika suda do gradonačelnika, a sad smo tu gdje jesmo, tj. nigdje. Pa zar je u redu da se tako postupa s ljudima”, rekla je Stojanka Abramov.

Pritom je naglasila kako je nikad roditelji niti njihova djeca nisu kontaktirali niti izrazili žaljenje.

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari