Smrt mlade Austrijanke: U Malinskoj istražitelji pronašli ključni trag na dnu mora!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Lokacija na kojoj su pronađeni ključni dokazi udaljena je, procjenjuje se, oko 200 metara od obale

Ronioci angažirani na istrazi smrti 20-godišnje Austrijanke Verene Heinz pronašli su u moru kod Malinske odbačeni ronilački uteg o kojem je govorio Verenin otac Dieter, kao i nogu nesretne djevojke koja joj je amputirana u naletu glisera, piše Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacijama, lokacija na kojoj su pronađeni ključni dokazi udaljena je, procjenjuje se, oko 200 metara od obale.

Radi se o zoni u kojoj glisiranje nije dozvoljeno jer je granica 300 metara, ali jednako tako, prema tumačenju Lučke kapetanije koje se više puta isticalo, i zoni u kojoj nije dozvoljeno ni kupanje ni ronjenje (osim ako nije organizirano, s voditeljem i brodicom) s obzirom na to da je granica 100 metara od obale. Ta je “tampon-zona”, inače, propisana upravo zbog sigurnosti kupača i ronilaca.

Podsjetimo, Austrijanka Verena Heinz poginula je u Malinskoj na otoku Krku kada je na nju naletio gliser. U trenutku nesreće s ocem se kupala i ronila na dah te je imala ronilačku bovu promjera jedan metar.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari