Smrt mlade turistkinje: Seks je pošao po zlu, a onda ju je odlučio fotografirati i zakopati u šumi?!

Foto: Facebook/Pixsell

U Aucklandu se nastavlja suđenje u slučaju mlade britanske turistkinje za čiju je smrt optužen 27-godišnjak

Muškarac optužen za ubojstvo britanske turistkinje Grace Millane “erotizirao je njenu smrt”, ustvrdili su tužitelji na suđenju u Aucklandu.

Dvadesetjednogodišnja Grace Millane umrla je u hotelskoj sobi u Aucklandu na Novom Zelandu prije nego što je zakopana u šumi izvan grada, piše BBC.

Obrana tvrdi da je smrt nesreća

U završnom govoru, tužitelj Brian Dickey rekao je kako je okrivljenik “seksualizirao” ubojstvo napravivši seksualne fotografije žrtvina mrtvog tijela prije nego je gledao pornografske sadržaje na internetu. Njegova obrana tvrdi da je smrt bila nesreća tijekom seksa na koji je žrtva pristala.

Millane, iz Wickforda u Essexu, umrla je u noći prije svog 22. rođendana u prosincu prošle godine. Obrana je rekla Visokom sudu u Aucklandu da njezina smrt nije ubojstvo, već rezultat gušenja tijekom seksa koji je “pošao po zlu”.

U svojoj završnoj riječi, Dickey rekao je da su dokazi patologa pokazali kako su kobni rezultati davljenja nastali od ”stalnog pritiska na vrat”. Millane bi “klonula” i pokazivala je druge znakove fizičke nevolje neko vrijeme prije smrti, rekao je tužitelj.

“Ako ste sigurni da je okrivljeni znao da čini nešto što će nanijeti štetu, učinio je to i tada nastupila smrt, onda je kriv za ubojstvo”, rekao je porotnicima tužitelj.

Branitelj tvrdi da je optuženi pokazao ”nedostatak planiranja”

U svom završnom govoru, branitelj Ian Brookie rekao je da se “srž” priče njegovog klijenta o nesreći podudara s dokazima.

“Te su se dvije osobe zanijele u trenutku, opijene alkoholom i nisu bile iskusne u tim aktivnostima, posebno pritisku na vrat”, rekao je.

Ponašanje okrivljenika pokazalo je “stvarni nedostatak planiranja i nedostatak sofisticiranosti”, dodao je.

No, tužitelj smatra da su muškarčevi postupci nakon smrti gospođe Millane bili “mirni i proračunati”, a ne uspaničeni kako tvrdi obrana.

27-godišnjak, koji se ne može imenovati iz pravnih razloga, priznao je da je tijelo Grace Millane stavio u kofer koji je pronađen u Waitākere planinama izvan Aucklanda. Dickey rekao je da je muškarac tražio informacije o tom području prije nego što je fotografirao leš žrtve.

Kupio je drugi kofer u pokušaju da pokrije svoje tragove, kao i sredstva za čišćenje i lopatu. Dickey je također pokazao nedostatak brige za dostojanstvo Grace Millane kada je idućeg dana otišao na Tinder spoj, dok je njezino tijelo još bilo u njegovoj hotelskoj sobi, rekao je Dickey. Suđenje se nastavlja.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari