BUKTINJA U NOĆI

Snimke s nadzornih kamera otkrile: Tip razbio prozor, ušao u klub Mint pa započeo akciju…

Photo: JVP Zagreb/PIXSELL

Vatrogasci su stigli na mjesto događaja i brzo ugasili vatru pa detaljno pregledali prostor u potrazi za žarom jer su zidovi Minta bili obloženi drvom, spužvom i tkaninom

Snimke videonadzora iz Minta, ali i one izvana koje pokrivaju dvorište i ulaz u klub, otkrile su što se točno dogodilo u noći s ponedjeljka na utorak kada je došlo do podmetnutog požara. Vlasnik kluba Kristijan Babić rekao je da ne zna kada će prostor biti obnovljen i ponovno otvoren, no šteta iznosi oko 800.000 eura.

Kamere su snimile mušku osobu koja ulazi u dvorišni dio i prvo prilazi vratima noćnog kluba, piše Jutarnji list. Nakon toga, muškarac je došao do prozora pa ga razbio – pretpostavlja se nekim predmetom poput čekića, sjekire ili slično. Tada ulazi u klub, prolazi do pulta i nastavlja do unutrašnjosti gdje su se nalazile fotelje i druga dopremljena oprema za uređenje. Sve to, muškarac je polio benzinom i zapalio pa izašao kroz prozor.

‘Babić da traži zaštitu? Pa zašto?’

U 3.09 sati zagrebački vatrogasci primili su dojavu o “velikom otvorenom plamenu u pravcu Cibone koji se vidi s trećeg kata jedne zagrebačke zgrade”. Stigli su na mjesto događaja i brzo ugasili vatru pa detaljno pregledali prostor u potrazi za žarom jer su zidovi Minta bili obloženi drvom, spužvom i tkaninom.

Dan nakon požara u Mintu su radili radnici – čistili su prostor i odnosili otpad.

“Nemamo novih izjava. Sve što je Kristijan imao reći rekao je. Sve je dalje u rukama policije jer netko je poruku poslao. Za dva mjeseca se nadamo opet biti u punoj formi i početi s onim što je požar prekinuo”, kazao je suradnik vlasnika Minta. Novinari Jutarnjeg lista upitali su ga je li u noći požara prostor čuvao zaštitar i je li vlasnik kluba tražio zaštitu za sebe i obitelj.

“Babić da traži zaštitu? Pa zašto? Nikome ništa nije nažao učinio niti s ikim ima problema. Što se tiče zaštitara, nitko klub nije čuvao noću sad dok se preuređuje jer nismo smatrali to potrebnim baš zato što su radovi u tijeku”, kazao je suradnik iz Minta.

Što je uzrok požara u Mintu?

Je li možda podmetnuti požar povezan s Babićevim poslovanjem jer, uz Mint, vodi još nekoliko barova u nekoliko gradova, ili je razlog skroz drugačiji – još uvijek je nepoznanica. A ne zna se ni tko je počinitelj. Zna se samo da je šteta – ogromna.

“Odakle ta suma od 100.000 eura u medijima? Šteta je daleko, daleko veća. Višestruko. Prizemni dio sasvim je uništen, kao što ste mogli i vidjeti, a kat je zbog zatvorenih vrata ostao čitav. Što se police osiguranja tiče, teško je reći što će ona sve pokriti i u kojem omjeru. Još nismo do te faze ni došli”, završio je suradnik vlasnika Babića, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari