SNIMLJENI NA DJELU! Kaos na Rujevici – usred dana, bez imalo srama, lopovi bezbrižno kradu sve na što naiđu!

Idi na originalni članak

Strpljenje Riječana nastanjenih na području Rujevice je posve pri kraju – kako nam javljaju građani, a slični komentari se šire i društvenim mrežama, već danima tim dijelom grada „operiraju“ lopovi koji iz drvarnica, garaža, šupa, podruma… kradu sve što im dođe pod ruku!

Oglas

Na udaru su najviše raznorazni skupi alati ostavljeni u navedenim prostorima građana, no krade se i sve drugo, a kako naši izvori tvrde – o svemu je više puta obaviještena policija koja međutim – prema našem izvoru – i nema puno sluha za ovakve „manje“ krađe. Stoga se mnogi Riječani pitaju – treba li se samoorganizirati, dežurati kvartom i preuzeti pravdu u svoje ruke?!

Dostavljene su nam i fotografije za koje građani koji su ih snimili tvrde da portretiraju “akciju” nekolicine lopova koji s plijenom napuštaju ograđeni privatni prostor!

– Prije neki dan nešto prije 13 sati susjedov pas je jako zalajao i izašli smo vidjeti što se događa. Vidjeli smo dvojicu mladića s kapuljačama preko glave i torbom punom stvari kako se pokušavaju brzo udaljiti – odavali su dojam kao da bježe. Susjed ih je vidio, i shvatio da su to lopovi koji su upravo „haračili“ po susjedstvu. Vidjeli su i oni njega i shvatili da su „provaljeni“, no to ih nije smetalo da se vrate nakon 15 minuta?! Provalili su praktički pred našim očima u šupu kuće koja je na par metara do naše. Susjed ih je vidio s prozora i počeo loviti po kvartu! No drugi dan su došla trojica, susjed je – kad ih je vidio – uzeo letvu i trčao za njima. Preksinoć su po treći put provalili na početku ulice čovjeku u spremište u vrtu, nisu im smetala ni protuprovalna vrata! Iz vreća su im virili kabeli i slične stvari koje im valjda služe kao sekundarne sirovine, dosta toga im je i poispadalo iz vreća kada su ih prebacivali preko ograde – priča nam jedna Riječanka koja je ovaj problem iskusila iz prve ruke i dodala:

– Ovo je strašno, osjećamo se posve nazaštićeni, nesigurni i kao na vjetrometini – svatko tko želi može, čini se, ući na naš privatni posjed i uzimati što hoće. Kome se obratiti, kako se zaštitit? Što je sljedeće, provaljivat će nam usred dana i u obiteljske kuće, nećemo više od straha ni izlaziti na ulicu? Jer ovi provalnici koji si sada uzimaju slobodu ovakve stvari raditi usred dana, pitanje je što će im – u nedostatku represivnih mjera – sljedeće pasti na pamet – žali se naša sugovornica s Rujevice.

Problem je očito alarmantan, zadire u najosnovnija prava građana, i na mjerodavnima je da reagiraju i ponude odgovore!

Provale i na Kastvu i Škurinjama

Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su u protekla dva dana provalili u građevinski kontejner na Kastvu, odnosno, u radionicu na području Škurinja u Rijeci iz kojih su otuđili nekoliko komada alata poput brusilice, bušilice, ali i ostalih predmeta. Procjenjuje se da su počinitelji ovim kaznenim djelima teške krađe 60-godišnjeg hrvatskog državljanina i tvrtku iz Zagreba oštetili ukupno za oko 10 tisuća kuna.

Foto: građani Rijeke

 

Exit mobile version