SNIMLJENI NA DJELU! Kaos na Rujevici – usred dana, bez imalo srama, lopovi bezbrižno kradu sve na što naiđu!

Strpljenje Riječana nastanjenih na području Rujevice je posve pri kraju – kako nam javljaju građani, a slični komentari se šire i društvenim mrežama, već danima tim dijelom grada „operiraju“ lopovi koji iz drvarnica, garaža, šupa, podruma… kradu sve što im dođe pod ruku!

Na udaru su najviše raznorazni skupi alati ostavljeni u navedenim prostorima građana, no krade se i sve drugo, a kako naši izvori tvrde – o svemu je više puta obaviještena policija koja međutim – prema našem izvoru – i nema puno sluha za ovakve „manje“ krađe. Stoga se mnogi Riječani pitaju – treba li se samoorganizirati, dežurati kvartom i preuzeti pravdu u svoje ruke?!

Dostavljene su nam i fotografije za koje građani koji su ih snimili tvrde da portretiraju “akciju” nekolicine lopova koji s plijenom napuštaju ograđeni privatni prostor!

krađa1

– Prije neki dan nešto prije 13 sati susjedov pas je jako zalajao i izašli smo vidjeti što se događa. Vidjeli smo dvojicu mladića s kapuljačama preko glave i torbom punom stvari kako se pokušavaju brzo udaljiti – odavali su dojam kao da bježe. Susjed ih je vidio, i shvatio da su to lopovi koji su upravo „haračili“ po susjedstvu. Vidjeli su i oni njega i shvatili da su „provaljeni“, no to ih nije smetalo da se vrate nakon 15 minuta?! Provalili su praktički pred našim očima u šupu kuće koja je na par metara do naše. Susjed ih je vidio s prozora i počeo loviti po kvartu! No drugi dan su došla trojica, susjed je – kad ih je vidio – uzeo letvu i trčao za njima. Preksinoć su po treći put provalili na početku ulice čovjeku u spremište u vrtu, nisu im smetala ni protuprovalna vrata! Iz vreća su im virili kabeli i slične stvari koje im valjda služe kao sekundarne sirovine, dosta toga im je i poispadalo iz vreća kada su ih prebacivali preko ograde – priča nam jedna Riječanka koja je ovaj problem iskusila iz prve ruke i dodala:

– Ovo je strašno, osjećamo se posve nazaštićeni, nesigurni i kao na vjetrometini – svatko tko želi može, čini se, ući na naš privatni posjed i uzimati što hoće. Kome se obratiti, kako se zaštitit? Što je sljedeće, provaljivat će nam usred dana i u obiteljske kuće, nećemo više od straha ni izlaziti na ulicu? Jer ovi provalnici koji si sada uzimaju slobodu ovakve stvari raditi usred dana, pitanje je što će im – u nedostatku represivnih mjera – sljedeće pasti na pamet – žali se naša sugovornica s Rujevice.

Problem je očito alarmantan, zadire u najosnovnija prava građana, i na mjerodavnima je da reagiraju i ponude odgovore!

Provale i na Kastvu i Škurinjama

Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su u protekla dva dana provalili u građevinski kontejner na Kastvu, odnosno, u radionicu na području Škurinja u Rijeci iz kojih su otuđili nekoliko komada alata poput brusilice, bušilice, ali i ostalih predmeta. Procjenjuje se da su počinitelji ovim kaznenim djelima teške krađe 60-godišnjeg hrvatskog državljanina i tvrtku iz Zagreba oštetili ukupno za oko 10 tisuća kuna.

Foto: građani Rijeke

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari