ŠOK NA PLAŽI NA PRELUKU: Pozlilo mladom Slovencu, kupači ga spašavali, djelatnici hitne oživljavali

Foto: Ilustracija

Danas oko 11 sati na već dobro ispunjenoj plaži na Preluku jednome je kupaču, slovenskom državljaninu, pozlilo

Možda su mu život spasili upravo ostali kupači koji su mu pružili prvu pomoć i pozvali tim hitne medicinske pomoći.

Hitna pomoć stigla je u vrlo kratkom roku a djelatnici su odmah započeli s reanimacijom koja je potrajala više desetaka minuta. Potom je muškarac kojemu je pozlilo, otprilike u ranim 30-im godinama, vozilom hitne medicinske pomoći prebačen na hitni trakt riječkoga KBC-a.

Prema pričanju svjedoka, bio je to šokantna situacija za sve prisutne, pogotovo što je mladi muškarac bio u društvu malodobne djevojčice, vjerojatno kćeri, uzrasta otprilike četiri godine. Nakon što je muškarac odveden, djevojčica je ostala u društvu prijatelja stradalog odnosno članova njegove obitelji, također slovenskih državljana.

“Bilo je strašno to vidjeti, bila sam s djecom na nekoliko metara udaljenosti od nesretnog čovjeka. Najprije su ga oživljali ljudi koji su bili s njime, zatim je u kratkom roku stigla i ekipa hitne pomoći. Reanimirali su ga na plaži 30-tak minuta a zatim odvezli na Sušak. Djevojčica je ostala sa ženom koja je također govorila slovenski”, prepričala nam je užasnuta svjedokinja događaja.

U ovome trenutku muškarac je na obradi na hitnom traktu riječkog KBC-a, nadamo se u stabilnom stanju.

Iako za sada ne znamo sa sigurnošću je li nesretni muškarac i ranije imao nekih zdravstvenih teškoća, ovo je još jedno upozorenje svima da upozorenja liječnika o ponašanju usred vreloga dana shvatimo ozbiljno!

Izlaganje suncu usred dana treba smanjiti na minimum, treba piti puno tekućine i držati se hlada.

Jučer se nasred Jelačićevog trga u središtu Rijeke usred dana srušio stariji muškarac i nažalost umro (OVDJE), danas je pozlilo i mlađem muškarcu.

Čuvajte svoje zdravlje!

VIDEO DANA: