KAKO JE USPJELA?

ŠOK U POBRIMA! Riječanka (27) usred dana ‘napuhala’ 3,68 promila, svi ostali u nevjerici!

Idi na originalni članak
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 147 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa -42, prekoračenja brzine -15 , vožnje pod utjecajem alkohola -14 te četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Oglas

Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, ali i jedan prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, kao i ostalih 67 prometnih prekršaja.

Najveća brzina

Najveća brzina od 172 km/h zabilježena je u nedjelju, 20. listopada, u 11.10 sati na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko gdje je kamerom evidentirano osobno vozilo, pulskih registracijskih oznaka, što se kretalo navedenom brzinom u smjeru Zagreba, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač tog vozila te potom sankcionirati prema važećim zakonskim propisima.

Najveća koncentracija alkohola

Od 69 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija alkohola od 3,68 promila izmjerena je u subotu, 19. listopada, oko 15.15 sati, na području Pobri u Opatiji.

Naime, policijska ophodnja zaustavila je 27-godišnju hrvatsku državljanku dok je upravljala osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka, prema mjestu Rukavac. Alkotestiranjem joj je utvrđena navedena koncentracija alkohola te je odmah izdvojena iz prometa. Zbog počinjenog prekršaja, protiv 27-godišnjakinje je nadležnom općinskom sudu podnijet optužni prijedlog kojim se predlaže da se vozačici odredi novčana kazna u iznosu od najmanje 2000 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije.

Osim ovih vozača i ostali utvrđeni počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Exit mobile version