ALKOHOL I PROMET

Šokirani djed komentirao tragediju na Viru: ‘Trebali su se vratiti autom, ali netko ih je zatvorio na parkingu…’

Foto: Screenshot Facebook Ljubitelji otoka Vira

Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,75 g/kg

Vozač (29) koji je u subotu navečer skrivio tešku prometnu nesreću na otoku Viru u kojoj je stradala peteročlana obitelj doveden je na ispitivanje. Pod utjecajem alkohola naletio je na obitelj koja se pješke kretala po rubu kolinika. Pritom je poginula 24-godišnja majka, a ozlijeđeni su otac i troje djece. Trogodišnji dječak je i dalje kritično. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,75 g/kg.

Trogodišnji dječak i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), potvrdio je Hini u ponedjeljak zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović. “Iako je dječak životno ugrožen, zasad nema znakova pogoršanja i komplikacija. Ovisno o razvoju situacije, konzilij će odlučiti hoće li se liječenje nastaviti u Zadru ili u nekoj od klinika”, pojasnio je dr. Jović.

Nakon prometne nesreće, u kojoj je stradala peteročlana obitelj s križevačkoga područja, u Opću bolnicu Zadar primljeno je troje djece i njihov otac, a majka je poginula na mjestu nesreće. “Jednomjesečna beba i dalje je najbolje, zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju kirurgiju, a teško ozlijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel”, kazao je dr. Jović.

Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan je u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni, i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik.

“U odnosu na prometnu nesreću koja se dogodila na Viru, 17. kolovoza, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, te je sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku”, izvijestila je zadarska policija.

Djed je za Večernji list otkrio stravične detalje tragedije koja se dogodila nakon što su članovi obitelji odlučili otići na koncert. Automobil su parkirali iza kafića, a nakon što su ga zagradili, obitelj je zbog nervoze djece odlučila krenuti pješice. Tada se dogodilo najgore.

“Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo. Rekao nam je sin da su otišli na koncert s autom i oni su parkirali iza kafića gdje su našli mjesto, a onda su se parkirali i drugi i nisu mogli izaći. Djeca su mala i htjeli su otići kući pa je sin otišao u kafić kod osoblja i pitao može li netko preparkirati auto. Došao je s djecom i netko od osoblja koji ga je vidio s djecom mu je rekao čekaj sad do tri. I oni su zbog djece koja su bila nervozna krenuli kući i dogodila se nesreća…”, rekao je djed stradale djece. Potvrdio je da su im u bolnici rekli da će malog prebaciti u Zagreb, da curica ima teže ozljede, ali da je stabilno.

“Beba ima vanjske ogrebotine”, kazao je djed .

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada je 29-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom te sišao s kolnika, uslijed čega je desnim kotačem udario u kamenje, a potom automobilom naletio na pješake. Obitelj se kretala uz rub kolnika na kojemu ne postoji nogostup ni druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta. Vozač je bio pod utjecajem alkohola, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari