POZLILO IM

Spremačice čistile kuću i ‘usput’ pojele bombone od kojih su počele halucinirati! Vlasniku stigla ‘slatka’ kazna

Foto: PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Vještačenjem je utvrđeno da se u bombonima nalazi psihoaktivna tvar Tetrahidrkanabinol

Čisteći kuću koju je u Konavlima za odmor unajmio 43-godišnji Kanađanin, dvije spremačice pronašle su i kušale njegove bombone sa THC-om, od čega im je pozlilo budući su, po lokalnim medijima, počele halucinirati, a zbog čega je prekršajno kažnjen s ukupno 27.000 kuna.

Iz dubrovačko-neretvanske policije u ponedjeljak su objavili kako su, nakon što su o svemu operativno informirani, 3. studenoga pretražili tu kuću te pronašli manju količinu marihuane i plastičnu kutiju s bombonima raznih oblika i boja ukupne težine oko 330 grama, kao i 15 paketića sa 175 grama “nepoznate tvari omotane bijelim papirom”.

Bombone su, kažu, prethodno konzumirale spremačice kuće, kojima je nakon toga pozlilo te su zatražile liječničku pomoć.

Kažnjen s 20.000 kuna

Pošto su posumnjali da ti slatkiši sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga, poslani su na vještačenje te je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, odnosno psihoaktivna tvar koja se dobiva iz indijske konoplje i spada u drogu.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da pripadaju, odnosno da ih za osobnu uporabu koristi 43-godišnji državljanin Kanade u čijem je najmu bila kuća za odmor u Konavlima, a kojemu je do okončanja istrage, kao mjera opreza, bila oduzeta putna isprava.

Sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droge prekršajno je kažnjen s 20.000 kuna, a uz to su mu naplaćeni i 7550 kuna vrijedni troškovi vještačenja pronađenih supstanci. Po dovršetku istrage vraćena mu je putovnica te je napustio Hrvatsku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari