TIJEKOM GOSTOVANJA UŽIVO

Video | Srbijanski novinar iznio navodno nove, šokantne detalje oko nestanka Mateja u Beogradu

Screenshot TV Pink

Mladen Mijatović, koji je nedavno zaronio u Savu i provjerio kako izgleda pretraživati mutnu rijeku, tvrdi da ovo nije prvi ‘nestanak’ Mateja

Kako je uživo u jutarnjem programu TV Pink javio novinar Mladen Mijatović, utvrđeni su novi detalji u potrazi za Matejem Periš, Splićaninom koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. prosinca.

Mladić je nestao nakon što je napustio klub “Gotik” gdje je bio s prijateljima.

Mijatović je rekao da je utvrđeno su Matej Periš i njegovi prijatelji, s kojima je krenuo iz Hrvatske za Beograd, prvo stali u Zagrebu gdje su iznajmili kombi, ali i, navodno, kupili sintetičku drogu.

“Ono što je najnovija informacija je ta, da je grupa mladića krenula iz Hrvatske prema Srbiji 30. prosinca. Oni su tada iznajmili kombi, a u Zagrebu su kupili određenu količinu sintetičke droge. U pitanju je speed, i to su, kako se pretpostavlja, i prije odlaska u klub koristili”, rekao je Mijatović.

Nastavio je: “To je dokaz da im drogu nitko nije sipao u piće, već su je sami nabavili, a tko se te noći drogirao, još uvijek nije utvrđeno.”

Dodao je i to da se navodno i ranije događalo da je Matej usred provoda nestajao te da su naviknuli da izlaziti iz kluba, da ga nema 12 ili 15 sati, nakon čega bi se vratio kući. Naglasio je da se radi o neslužbenoj informaciji.

“Postojali su, uvjetno rečeno, slični ispadi”, rekao je Mijatović.

No u Beogradu Matej je nestao i nije se više pojavio. I dalje se pretražuju Sava i Dunav jer se pretpostavlja da je Matej završio u rijeci nakon što je, zbog još nerazriješenih okolnosti, napustio klub “Gotik”.

Inače, novinar Mijatović, koji je jutros iznio navodno nove detalje iz istrage, poznat je po ronjenju u rijeci Savi. On je s timom, koji traga za Matejem, zaronio u rijeku te posvjedočio da se nakon zarona u vodi ne vidi skoro ništa.

“Posebno je opasno ronjenje u ekstremnim uvjetima, kakvi trenutno vladaju na području Beograda. Temperatura rijeke Save je četiri stupnja, temperatura zraka je dva stupnja Celzijusovih, a brzina vode u Savi je jedan metar u sekundi”, naveo je tada  Mijatović uvjete koji su bili u rijeci.

Posvjedočio je kako je vrlo teško orijentirati se u vodi, da se radi s rukama, gomilom užadi i utega, a samo jednim dodirom mulj se diže s dna i radi se magla.

“Rijeka nije voda u čaši. Njen tok, krivine, priobalje, struje, sve ima značenje i pravila ronjenja moraju se poštovati. U suprotnom, posljedice mogu biti tragične za ronioce”, rekao je Matijević o ekstremnim uvjetima u kojima ronioci tragaju za Matejem.

Radi sigurnosti, roniocu su užadima povezani s kolegama u čamcu koji reagiraju i na najmanji znak opasnosti jer se u vodi vidi na svega nekoliko centimetara i to uz upaljenu baterijsku lampu.

Pogledajte gostovanje novinara Mijatovića na Pink TV: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari