ZAREDALE KRAĐE

Štedjeli su čitav život, a onda im je ušteđevina nestala u trenu

Pixsell

Zaredale su se u Slavoniji i Baranji provale u kuće i krađe životnih ušteđevina

Nerijetko su lopovi iz provaljenih kuća izlazili s nekoliko desetaka tisuća kuna u džepu. Kako je novac obično skriven, šokirani bi vlasnici krađe uglavnom otkrivali nekoliko dana kasnije, što policiji znatno otežava posao i moguće brzo otkrivanje kradljivaca.

Kako piše Glas Slavonije, u četvrtak su djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske zaprimili dvije prijave o nestanku novca iz obiteljske kuće, čime je vlasnicima nanesena materijalna šteta. Prošle subote i nedjelje iz obiteljske kuće u Augusta Cesarca u Vukovaru ukraden je novac, čime je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Sličan poziv u četvrtak su zaprimili i djelatnici Policijske postaje Županja. Policajcima je identičnu krađu prijavio muškarac iz Štitara rekavši da mu je lopov iz kuće u Gupčevoj ulici ukrao više desetaka tisuća kuna. U oba slučaja policajci su izišli na teren i obavili očevid. Kradljivci su za sada nepoznati i za njima se traga.

U ruke policije pala je pak 26-godišnja kradljivica koja se u krađu upustila još u kolovozu. Tada još uvijek nepoznata kradljivica provalila je u kuću 79-godišnjakinje i ukrala više desetaka tisuća kuna. Policija je nakon višemjesečne istrage uspjela doći do identiteta kradljivice, koja je kazneno prijavljena.

Na temelju dosadašnjih iskustava, radi prevencije krađa novca iz obiteljskih kuća policija apelira na građane da i sami poduzmu određene mjere samozaštite.

“S obzirom na učestalost krađa, uvijek zaključavajte ulazna vrata, bez obzira na to koliko dugo ćete biti odsutni. Ako idete nakratko iz stana u posjet susjedu, prijatelju ili rođacima, ne ostavljajte prozore ili balkonska vrata otvorene jer lopovi vješto iskoriste takve prilike, neopaženo uđu u vaš stan i u kratkom vremenu odnesu novac, zlatni nakit ili vrjedniju tehničku robu. Također, ne ostavljajte pokraj kuće predmete koji omogućavaju lakše penjanje, poput ljestava ili sanduka. U stanove se najčešće provaljuje kroz ulazna vrata, pa se osigurajte dobrom bravom montiranom u ravnini s vratima, a ne izbočenom, ali i čvrstim zasunom za djelomično otvaranje vrata”, savjetuju iz policije, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari