3. MAJ

Stigla prva presuda iz masakra u beogradskoj školi! Osuđen vlasnik streljane, evo i zašto

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Vlasnik streljane je tijekom istrage navodno izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao pucati. Taj je iskaz opovrgnuo na suđenju i prema neslužbenim informacijama, potvrdio je da je otac sinu dozvoljavao da puca iz velikokalibarskog oružja, prenosi Net.hr.

Viši sud u Beogradu u četvrtak je prihvatio sporazum s Višim javnim tužiteljstvom koji je sklopio vlasnik streljane u kojoj je dječak ubojica iz Beograda učio pucati, javlja Telegraf.rs.

Vlasnik streljane je proglašen krivim za kazneno djelo davanja lažnog iskaza te je osuđen na kaznu kućnog zatvora od pet mjeseci. Javni tužitelji, okrivljeni i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu protiv donesene odluke.

Podsjetimo, u nezapamćenoj tragediji koja je potresla Srbiju, trinaestogodišnji učenik ubio je devetero kolega i zaštitara.

Kako je ranije pisao Kurir, vlasnik streljane je tijekom istrage navodno izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao pucati. Taj je iskaz opovrgnuo na suđenju i prema neslužbenim informacijama, potvrdio je da je otac sinu dozvoljavao da puca iz velikokalibarskog oružja.

Suđenje se nastavlja roditeljima dječaka i instruktoru streljane. Oca se sumnjiči da je sina vodio u streljanu, učio ga pucati i da nije adekvatno držao oružje u kući. Majka je optužena jer je njezin DNK pronađen na čahuri u učionici u kojoj je dječak počinio masovno ubojstvo. Instruktora se tereti za davanje lažnog iskaza, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari