ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGIJU

‘Što gledaš? ‘Incident na suđenju. Majka dječaka ubojice susrela se s roditeljima žrtava ispred sudnice

Photo: A.H./ATAImages

Vijeće Višeg suda u Beogradu odlučilo je u ponedjeljak, na prijedlog tužiteljstva, zatvoriti za javnost suđenje roditeljima dječaka

Kazneni postupak protiv oca i majke dječaka ubojice, kao i protiv dvojice radnika streljane u koju je dječak išao s ocem, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Roditelji djece ubijene u školi u Beogradu postavili su fotografije svojih mališana ispred sudnice.

Kada je majka dječaka ubojice izašla nakon ročišta, pogledala je slike ubijene djece, a njihovi roditelji povikali su joj: “Što gledaš, zlo jedno?!”. Kako javlja reporter Blica roditelji su ženi vikali: “Žena monstrum, zlo, što gledaš, što gledaš?!”.

Svi roditelji ubijene djece su nakon ulaska u Palaču pravde postavili uramljene fotografije na klupu u predvorju suda, međutim, ubrzo ih je sudska straža zamolila da ih sklone, što su oni i učinili i ponijeli ih sa sobom na suđenje.

Prizor ispred sudnice je pretužan, javlja Blic, roditelji ubijene djece stoje ili sjede, pričaju i povremeno naslanjaju glavu jedni drugima na ramena.

Suđenje zatvoreno za javnost

Podsjetimo, Vijeće Višeg suda u Beogradu odlučilo je u ponedjeljak, na prijedlog tužiteljstva, zatvoriti za javnost suđenje roditeljima dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u osnovnoj školi ubio devetero učenika i školskog zaštitara, a odluka je obrazložena zaštitom interesa malodobnih osoba, te zaštitom javnog reda.

Suđenju u Palači pravde, po odluci Suda, osim obitelji ubijenih i ranjenih učenika, moći će nazočiti samo stručna javnost, ali uz obvezu da sve što čuju tijekom procesa čuvaju kao profesionalnu tajnu.

U suprotnome, ako budu odavali ili komentirali detalje iz sudskog postupka, bit će kazneno procesuirani, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari