ZLOČIN KOJI JE POTRESAO REGIJU

‘Što gledaš? ‘Incident na suđenju. Majka dječaka ubojice susrela se s roditeljima žrtava ispred sudnice

Idi na originalni članak
Photo: A.H./ATAImages

Vijeće Višeg suda u Beogradu odlučilo je u ponedjeljak, na prijedlog tužiteljstva, zatvoriti za javnost suđenje roditeljima dječaka

Oglas

Kazneni postupak protiv oca i majke dječaka ubojice, kao i protiv dvojice radnika streljane u koju je dječak išao s ocem, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu. Roditelji djece ubijene u školi u Beogradu postavili su fotografije svojih mališana ispred sudnice.

Kada je majka dječaka ubojice izašla nakon ročišta, pogledala je slike ubijene djece, a njihovi roditelji povikali su joj: “Što gledaš, zlo jedno?!”. Kako javlja reporter Blica roditelji su ženi vikali: “Žena monstrum, zlo, što gledaš, što gledaš?!”.

Svi roditelji ubijene djece su nakon ulaska u Palaču pravde postavili uramljene fotografije na klupu u predvorju suda, međutim, ubrzo ih je sudska straža zamolila da ih sklone, što su oni i učinili i ponijeli ih sa sobom na suđenje.

Prizor ispred sudnice je pretužan, javlja Blic, roditelji ubijene djece stoje ili sjede, pričaju i povremeno naslanjaju glavu jedni drugima na ramena.

Suđenje zatvoreno za javnost

Podsjetimo, Vijeće Višeg suda u Beogradu odlučilo je u ponedjeljak, na prijedlog tužiteljstva, zatvoriti za javnost suđenje roditeljima dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u osnovnoj školi ubio devetero učenika i školskog zaštitara, a odluka je obrazložena zaštitom interesa malodobnih osoba, te zaštitom javnog reda.

Suđenju u Palači pravde, po odluci Suda, osim obitelji ubijenih i ranjenih učenika, moći će nazočiti samo stručna javnost, ali uz obvezu da sve što čuju tijekom procesa čuvaju kao profesionalnu tajnu.

U suprotnome, ako budu odavali ili komentirali detalje iz sudskog postupka, bit će kazneno procesuirani, piše Net.hr.

Exit mobile version