STRAHOTA: Bjegunac iz sisačkog zatvora prije uhićenja na Krku s prijateljem oteo i silovao maloljetnicu

Foto. Facebook

Svoj kratkotrajni protupravni boravak na slobodi osumnjčenici su iskoristili za počinjenje novih zlodjela, ovoga puta na štetu maloljetne djevojke

Kriminalističko istraživanje nakon nedavnog uhićenja bjegunca iz sisačkog zatvora Damira Šišakovića otkrilo je mučne detalje njegova kratkotrajnog pohoda na protupravnoj slobodi.

Prema priopćenju pristiglom iz DORH-a, Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bjegunca iz sisačkog zatvora Damira Šišakovića i njegovog prijatelja Ivana Dejanovića koji su u ponedjeljak uhićeni na području Malinske.

Dvojicu muškaraca sumnjiči se za otmicu i razbojstvo, dok se jednog tereti i za silovanje maloljetnice. Nakon silovanja maloljetnice koju su oteli, automobilom su je prevezli do bankomata i pod prijetnjom pištoljem je natjerali da podigne novac.

“Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je u večernjim satima 12. srpnja 2016. ispitalo dvojicu uhićenih hrvatskih državljana (1982. i 1982.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 3. KZ-a od kojih jednog uhićenika i zbog počinjenja kaznenog djela silovanja iz članka 154. stavak 2. u svezi stavka 1. točka 2. te članka 153. stavak 1. i članka 152. stavak 1. KZ-a. (13. 7. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da su na području otoka Krka; nakon što je jedan od uhićenika počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju na štetu maloljetnice; obojica je protiv njezine volje automobilom odvezla do bankomata te joj zaprijetili pištoljem kako bi im podigla novac i predala im ga, što je ona u strahu i učinila.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je protiv obojice okrivljenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci je podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv jednog od okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. ZKP-a), dok je drugi okrivljenik sproveden u zatvor iz kojeg je pobjegao”, stoji u priopćenju DORH-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari