EKSPLOZIVNA SREDSTVA

STRAVA! Kod Umaga traktorskim plugom izorao ručnu bombu!

Foto : Pixell

Umaška je policija jučer u popodnevnim satima zaprimila dojavu građanina koji je prilikom čišćenja poljoprivrednog zemljišta uz cestu Umag – Murine pronašao ručnu bombu, a koju  je izorao iz zemlje s traktorskim plugom.  Na mjesto događaja odmah je pozvan djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske koji je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi M-52 te ju je zbog lošeg stanja uništio u kontroliranim uvjetima, prenosi Morski.hr

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim, javlja Morski.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari