STRAVA U RIJECI: Slijepu djevojčicu prisliljavali na prošnju i fizički se iživljavali na njoj

Foto: Ilustracija

Maloljetnica je morala prositi za tobožnju operaciju, a isprošeni novac i invalidninu njezin ujak je zadržavao za sebe

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjeg D. H. iz Karlovca i 40-godišnje D. H. iz Rijeke koji su osumnjičeni za trogvanje ljudima i povredu djetetovih prava, piše Novi list.

Osumnjičena Riječanka je saslušana u državnom odvjetništvu, a zatim prepraćena u riječki Županijski sud na ročište o odlučivanju o istražnom zatvoru. Za 37-godišnjakom na snazi je tjeralica s obzirom da je u bijegu.

Sumnjiči ga se da je od rujna 2015. do 17. prosinca 2017. godine na području Karlovca, Rovinja, Splita, Poreča, Novigrada i Rijeke, prisiljavao svoju maloljetnu nećakinju na prošnju. Iskoristio je njezinu invalidnost, a kako neslužbeno doznaje Novi list, slijepa je na jedno, slabovidna na drugo oko te je nagluha.

Maloljetnica je morala prositi za tobožnju operaciju, a isprošeni novac i invalidninu njezin ujak je zadržavao za sebe. Ograničio joj je slobodu kretanja, držeći ju zatvorenu u kući, a u više navrata ju je tukao rukama po glavi i tijelu. Sumnjiči se i da joj je govorio da će ju zatvoriti ako i samo pokuša pobjeći.

Njezina majka sumnjiči se da ju je iz Rijeke uputila u Karlovac pod izlikom da će pomoći u čuvanju ujakova djeteta. Da ju je ostavila na njegovoj adresi, iako je znala da ju prisiljava na prošnju, da joj je ograničio slobodu kretanja, kao i da ju fizički i psihički zlostavlja.

Četrdesetgodišnjakinji se stavlja na teret i da je 37-godišnjaka u tome podržavala, kao i da po tome nije ništa poduzimala te da se sve to nastavilo i nakon što joj je kći nedavno postala punoljetna.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views