BIVŠI SUPRUŽNICI

Stravični detalji ubojstva u Koprivnici: Ženi je zamalo odrubio glavu. Policajac zbog prizora prima psihološku pomoć

Milan Šabić/Pixsell

Policajac koji je otkrio izmrcvareni leš nesretnice završio je na bolovanju

Na vidjelo izlaze detalji monstruoznog ubojstva 79-godišnje Slavice M. u Koprivnici za koje je osumnjičen njezin bivši suprug Alojz (83).

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu koje provodi istragu rekao je za Podravski.hr kako se Alojz aktivno branio tijekom prvog ispitivanja kod tužitelja nakon uhićenja, ali da ne smije o detaljima jer istraga nije javna.

Iz pravosudnih i istražiteljskih krugova, Podravski.hr doznaje da je prizor koji su policijski službenici zatekli u obiteljskoj kući bio toliko potresan da je policajac koji je otkrio izmrcvareni leš nesretnice završio na bolovanju te prima stručnu pomoć psihologa.

Naime, Iza termina ”zadao više ubodno-reznih rana”, kako je policija izvijestila o ubojstvu, zapravo se krije sadističko iživljavanje Alojza nad mrtvim tijelom nesretne Slavice. Iz izvora bliskih pravosudnim krugovima doznali su kako je Slavicu Mazurek najvjerojatnije prvo nekoliko puta ubo nožem, zatim ju je, nakon što je iskrvarila, također više puta zasjekao po trupu, ali i vratu do te mjere da joj je skoro odrubio glavu.

Što se tiče motiva ubojstva, istraga je samo potvrdila kako su nesređeni imovinski odnosi oko podjele bračne stečevine, odnosno vlasništva  nad obiteljskom kućom nakon rastave braka, jedini razlog zašto je Alojz zaklao Slavicu. Ubojstvo se dogodilo samo dva dana prije nego što je na Općinskom sudu u Koprivnici bilo zakazano ročište u postupku za razvrgnućem vlasništva.

Alojz je u svojoj obrani navodno rekao kako ga je Slavica ”maltretirala”, prijetila da će mu sve uzeti i da neće imati kamo i to sve to kao osvetu zato što se rastao od nje. Rekao je kako je jednostavno pukao te da je zločin učinio u afektu i da nije vladao svojom voljom.

Video dana: