DARKO OBRADOVIĆ

Video | Stručnjak za sigurnost: ‘Ne treba žuriti sa zaključivanjem da je to Matej. Pričekajmo analize’

‘Brzina i uspješnost DNK analize i identifikacije ovisi o stanju tijela’, kaže Obradović

S mjestu gdje je pronađeno tijelo uživo se javio RTL-ov reporter Boris Mišević.

Rezultati DNK analize bi trebali biti ubrzo gotovi kroz dan-dva jer je još u siječnju otac Mateja Periša ostavio svoj uzorak.

RTL-ov reporter Boris Mišević javio se uživo iz Beograda s mjesta gdje je pronađeno tijelo.

Još je puno nejasnoća cijelog slučaja koji je potresao Hrvatsku. Možemo li očekivati da u sljedećim danima dobijemo i odgovor na pitanje, ako je to Matej, zašto je završio u rijeci?

Boris je o nejasnoćama koje su se dogodile u posljednja četiri mjeseca razgovarao s Darkom Obradovićem, stručnjakom za sigurnost.

“Mnogi su upozoravali, pogotovo ronioci i stručnjaci, da tijelo najvjerojatnije nije daleko odmaklo ukoliko se radi o Mateju. Jednostavno taj cijeli put kojim je morao proći nije ni malo prohodan prostor i ima dosta prepreka”, objašnjava Obradović.

Brzina i uspješnost DNK analize i identifikacije ovisi o stanju tijela, kaže Obradović, treba jasno fiksirati jasne i nepobitne dokaze, a u nekim slučajevima se i takve analize šalju u Njemačku.

“Treba biti oprezan i ne smiju se dogoditi greške”, dodaje stručnjak za sigurnost.

Što se tiče prestanka signala na mobitelu, Obradović kaže da su jedna od mogućih objašnjenja zašto je mobitel izgubio signal oko tri kilometra dalje od tijela mogućnost da se uređaj natopio vodom ili se nasukao i prestao raditi.

“Ne treba žuriti dok se ne naprave sve analize i zbog obitelji i istrage. Svi su nekako požurili i rekli ovo je Matej Periš. Moguće je da je, ali je moguće i da nije. Svatko ima pravo na sudbinu da mu bude ustanovljena”, zaključio je Obradović za RTL.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari