UŽAS NA PRUZI

Galerija | SUDAR Vlak se prevrnuo između Meje i Škrljeva! Prve slike s terena zastrašujuće su

Prema prvim informacijama ozlijeđenih nema

Sudar vlaka i pružnog vozila dogodio se jutros u 8:49 sati između Meje i Škrljeva.

Sudarili su se vlak i pružno vozilo. Vagoni su potpuno razbijeni a oštećena je i željeznička pruga.

Prema pričanju očevidaca, teretnim vagonima su na nizbrdici otkazale kočnice. Vlak je prošao kroz kolodvor Meja bewz zaustavljanja, što je protivno željezničkim propisima. Pokušali su ga zaustaviti pružnim vozilom ali katastrofa se nije mogla spriječiti.

Ozlijeđenih nema prema prvoj informaciji. Promet vlakova prema Rijeci je u prekidu.

O nesreći se priopćenjem oglasio i HŽ.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U ponedjeljak 11. prosinca 2023. u 8.49 sati između kolodvora Meja i Škrljevo došlo je do sudara teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia i pružnog vozila TMD HŽ Infrastrukture. Prema prvim informacijama, ozlijeđenih osoba nema. Vlak RCC-a koji se kretao prema Rijeci iz nepoznatih se razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture. Promet između dvaju kolodvora je u prekidu, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a očevid je u tijeku”, napisali su iz HŽ-a..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari