SVE UPORNIJI: Policija u PGŽ spriječila 12 imigranata od ilegalnog prelaska granice

Foto: Ilustracija

Policija je strane državljane zatekla u blizini granice kod Matulja, Permana i Rupe

Policija je u četiri navrata tijekom protekla četiri dana, od 6. do 9. listopada, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice u Primorsko-goranskoj županiji spriječila 12 stranih državljana, izvijestili su u ponedjeljak iz Policijske uprave primorsko-goranska.

U tri slučaja riječ je o tražiteljima azila u Hrvatskoj, i to jednom eritrejskom i jednom državljaninu Irana, zatim dvojici državljana Kosova i dvojici Etiopljana te četvorici Afganistanaca, u dobi od 18 do 42 godine. Policija ih je zatekla u blizini granice kod mjesta Matulji, Permani i Rupa. Uz njih, u pokušaju prelaska granice u smjeru Slovenije spriječena su i dvojica Albanaca, od 35 i 44 godine.

Svi su privedeni u postaju granične policije Rupa te su nakon provedenog prekršajnog postupka državljanima Afganistana, Eritreje, Etiopije, Irana i Kosova, sukladno Zakonu o schengenskim granicama, kažnjeni novčanim kaznama i upućeni u prihvatilište za azilante, a dvojica Albanaca su protjerana iz Hrvatske, navela je policija.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views