MNOGO PREKRŠAJA

SVE ZA ”DOBAR” GODIŠNJI! Stranci na ulazu u RH zaustavljeni s drogom, u kršenju samoizolacije i s krivotvorenim testovima

Foto: Ilustracija

Na graničnom prijelazu Pasjak, ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je 31-godišnji državljanin Češke te predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na SARS-CoV-2

U protekla dva tjedna, na graničnim prijelazima Rupa, Pasjak, Brod na Kupi kao i na graničnom prijelazu Prezid, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je 26 osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga.

Riječ je o osam državljana Njemačke, šest državljana Italije, dva državljana Austrije, dva Nizozemske i Francuske te po jedan državljanin Mađarske, Poljske, Portugala, Švicarske, Slovenije i Sirije. Sveukupno je od njih oduzeto oko 127 grama marihuane i nekoliko grama hašiša. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.

VIDEO DANA:

Službenici granične policije u istom vremenu evidentirali su i 18 slučajeva kršenja epidemioloških mjera na graničnim prijelazima i to 14 na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, tri na graničnom prijelazu Brod na Kupi te jedan na graničnom prijelazu Prezid. Četvorica državljana Sjeverne Makedonije, Pakistana i Poljske, zatim dvoje državljana Rusije, Kosova, Slovenije i Republike Hrvatske te po jedan državljanin Austrije, Albanije, Brazila, Srbije, Španjolske i Švicarske su prekršili propisano vrijeme tranzita, dok su po jedan državljanin Njemačke  i Republike Hrvatske pristupili graničnoj kontroli unatoč važećoj mjeri samoizolacije.

Spomenutim osobama izdani su prekršajni nalozi zbog počinjenja prekršaja, u skladu sa Zakonom o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te im je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

Osim navedenog, izdvajamo jedan slučaj korištenja krivotvorenim negativnim PCR testom na SARS-CoV-2. Naime, u četvrtak, 29. srpnja u 18,45 sati na graničnom prijelazu Pasjak, ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je 31-godišnji državljanin Češke te policijskim službenicima Postaje granične policije Rupa predočio krivotvoreni obrazac negativnog PCR testa na SARS-CoV-2.  Uvidom u sadržaj PCR testa, policijski službenici posumnjali su da je test krivotvoren. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, 31-godišnji Čeh bit će kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari