KRVAVI POHOD KOD ŠIBENIKA

SVE ŽRTVE IMAJU NEŠTO ZAJEDNIČKO: Ubio je stečajnu upraviteljicu, vjerovnika te poduzetnika kojeg je krivio za propast?

Foto: Pixsell/Facebook

Neslužbeno se doznaje kako je ubojica poduzetnik, a žrtve osobe kojima je dugovao ili su bili uključeni u likvidaciju njegove nekada uspješne trtke

Brutalno krvoproliće počelo je Šibeniku.  Ubojica je prvo ubio ženu i dvojicu muškaraca u hali, a potom je otišao u Vodice gdje je izrešetao muškarca koji je sjedio u svom Mercedesu. Iz policije nisu objavili inicijale stradalih, ali su upozorili kako je ubojica u bijegu te kako tragaju za Škodom Karoq, sive boje, registracija ŠI-959-HF. Upozorili su građane da se ne približavaju vozilu i da ih odmah obavijeste, piše Net.hr

No neslužbeno se doznaje da je ubojica Branko Koloper, vlasnik propale pekarnice Matkol koji je u Šibeniku ubio Radojku Danek, muškarca koji ju dovezao te muškarca koji trebao preuzeti poslovne prostore.  Potom je otišao u Vodice i izrešetao Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca “Djelo”.

Koloper je vlasnik vlasnik šibenske tvrtke “Matkol” koja je po gradu imala lanac pekara, a Slamića je, govori se, smatrao glavnim krivcem za propast svoje nekada uspješne tvrtke.

‘Tedi je  možda djelovao kao tvrdi, poduzetnik, ali je zapravo bio nježan  obiteljski čovjek’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Slamić  djelo ”Djelo”, koje formalno ima sjedište u Unešiću, no većinom posluje u Šibeniku. Njegov otac Joso bio je pukovnik Hrvatske vojske i zamjenik Ivana Bačića, zapovjednika slavne šibenske 113. brigade.  Otac i majka su mu razvedeni, pa otac  je vođenje tvrtke prepustio Tediju. Tedijev stric Dane tijekom Domovinskog rata pomagao je šibenskom zavičaju u to teško doba, dok je živio u Njemačkoj. Dane se vratio iz dijaspore, kupio hotel ”Borovnik” u Tisnome, gdje se i Tedi spremao urediti hotel ”Stara škola”.

”Tedija sam poznavao kao korektnog i vrlo poduzetnog čovjeka. Upravo smo prije tri dana imali dogovor oko konačne uređenja tog hotelskog zdanja, kad sam na portalu pročitao strašnu vijest”, izjavio je Ivan Klarin, načelnik općine Tisno.

”Tedi je prema vani možda djelovao samo kao tvrdi, poduzetan čovjek, ali je zapravo bio nježan otac, obiteljski čovjek. Moja unučad se stalno igrala s njegovo dvoje djece. U njegovu stanu ili kod moga sina Zorana u zgradi na Šubićevcu”, rekao je Maksim Roman, stari prosvjedni radnik i utemeljitelj ”Centra za rehabilitaciju obitelj Roman” za Slobodnu Dalmaciju.

‘Bila je uvijek srdačna i konstruktivna’

Foto: Facebook/Radojka Danek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U krvavom pohodu prva je ubijena stečajna upraviteljica Danek. Riječ je o ekonomistici koja je svoj radni vijek provela u Šibenki, hotelskoj kući Primošten i Nautičkom centru Prgin, ali je na sebe posebno privukla pozornost kao stečajna upraviteljica u brojnim tvrtkama, od male Poljoprivredne zadruge u Žirju do nekad poznate zadarske turističke agencije „Vigens“. Tako je dospjela i do stečajne upraviteljice „Matkola“. Bila je i gradska vijećnica HDZ-a.

“Pamtim je kao ugodnu, korektnu osobu, finog ponašanja ili, što bismo mi, Dalmatinci kazali, dobru kao kruh. Bila je uvijek srdačna i konstruktivna na sjednicama Gradskog vijeća. Nikad nije posezala za političkim pritiscima. Bila je, po mom skromnom mišljenju, dobra ekonomistica, ali nikad nije nametala znanje iz svoje struke. Naprotiv, strpljivo je obrazlagala onima, koji na nekom sastanku ili u raspravi nisu bili „na svom terenu“ , očito konsterniran rekao je za Slobodnu  predsjednik Šibenskog gradskog vijeća i bivši ravnatelj Šibenskog narodnog kazališta Dragan Zlatović.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari