SVI SU ISTI: Europa ujedinjena u – nedozvoljenom glisiranju!

Tijekom ovog tjedna posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka u akvatoriju otoka Lošinja, Krka i Raba zabilježile su 16 prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale

U činjenju prekršaja koji je kažnjiv temeljem odredbi Pomorskog zakonika zatečeni su talijanski, britanski, slovački, francuski i austrijski državljani, po dvojica čeških i slovenskih državljana te šest njemačkih državljana.

Osim njih, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu pomorska policija sankcionirala je i 44-godišnjeg državljanina Njemačke koji je zatečen jučer tijekom plovidbe u rapskom akvatoriju bez valjane police osiguranja za plovilo.

Jučer je u akvatoriju otoka Lošinja zatečen 60-godišnji državljanin Njemačke koji nakon uplovljavanja u hrvatsko teritorijalno more nije obavio graničnu kontrolu na najbližem graničnom prijelazu, a što je bio dužan učiniti. Isto tako, utvrđeno je kako ne posjeduje potrebno uvjerenje o osposobljenosti za upravljanje plovilom te nema valjanu policu osiguranja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice, Pomorskog zakonika i Zakona o obveznom osiguranju u prometu izrečene su mu novčane kazne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari