SVILNO: Noćas u potpunosti izgorio još jedan autobus Autotroleja

Vatra je izbila blizu vijadukta Svilno dok je autobus bio na probnoj vožnji

Autotrolej nema sreće sa svojim autobusima. Noćas je na još jednom vozilu izbio požar no ovoga puta nakon samozapaljenja autobus je u potpunosti izgorio. Vatra se proširila munjevitom brzinom cijelom dužinom vozila pa se autobus garažnog broja 688 u tren oka pretvorio u plamenu buktinju.

Na svu sreću u autobusu nije bilo putnika putnika a vozilo je prometovalo na rečenom pravcu u sklopu probne vožnje, upravo da se ispitaju mogućnosti autobusa koji, prema našim saznanjima, nije iz one serije MAN-ovih vozila za koja su u Autotroleju priznali da su morali na kompletnu kontrolu zbog učestalih kvarova.

Foto: Facebook/I.B./PuP

Prema prvim informacijama vatra je izbila oko 22.30 sati zbog kvara na električnim instalacijama autobusa. U vozilu su bili samo vozač i mehaničar koji na svu sreću nisu ozlijeđeni.

https://www.facebook.com/samir.brackovic/videos/2175560492465023/

Glasnogovornica Komunalnog društva Autotrolej Kristina Prijić rekla je kako je autobus marke MAN, proizveden 2007., bio na popravku. Tijekom ove probne vožnje u autobusu nije bilo putnika a o uzrocima zapaljenja još ne može govoriti.

Preventivno je naložen detaljni pregled svih autobusa iz serije, odnosno 22 autobusa istih ili sličnih karakteristika. Pregled mora biti završen do srijede kako bi se otklonili svi rizici.

Iz Autotroleja su još potvrdili da se u zadnjih godinu dana zapalilo nekoliko autobusa, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari