Tako lako! ‘Snalažljivi’ vlasnik dviju tvrtki s područja PGŽ novac s računa firme prebacivao na privatni račun. I to nije sve!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Osumnjičeni 73-godišnjak je počinjenjem kaznenih djela dvije tvrtke i državni proračun oštetio za više od 302 000 eura, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Policijski službenici Službe za gospodarski kriminalitet i korupciju Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Policija ga sumnjiči da je kao vlasnik i odgovorna osoba dvaju trgovačkih društava s područja PGŽ-u tijekom 2021. godine počinio nekoliko kaznenih djela.

“Naime, istraživanjem je utvrđeno kako je 73-godišnjak u cilju ostvarenja protupravne materijalne koristi s računa navedenih tvrtki prebacivao novac na svoj privatni račun, a uz to je i krivotvorio poslovnu dokumentaciju te nije plaćao porezne obveze. Također nije uredno i propisno vodio ni poslovne knjige.

Time je dvije tvrtke oštetio za oko 247.000 eura, a državni proračun za više od 55 000 eura.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, dva kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dva kaznena djela utaja poreza ili carine i dva kaznena djela povreda obveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga, osumnjičeni 73-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Za kazneno djelo utaja poreza ili carine je prijavljeno i jedno od spomenutih trgovačkih društava prema odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari