TRAGIČNA SMRT

Taksist izbacio tinejdžericu iz auta u noći na autocesti: Nakon dva tjedna, konačno je pronađeno njezino tijelo

Instagram

Zapanjujuće je da su tijekom potrage za Escobar pronađena tijela pet drugih djevojaka čiji je nestanak prijavljen tijekom posljednja četiri mjeseca

Prije nešto više od dva tjedna, 18-godišnja Debanhi Escobar otišla je iz svog doma u meksičkoj državi Nuevo León i zaputila se na obližnji kućni tulum s dvije prijateljice. S tuluma se nikada nije vratila kući, a nakon što se za njom intenzivno tragalo dva tjedna, prije nekoliko dana pronađeno je njezino truplo.

Njezine prijateljice rekle su istražiteljima da su je ispratile u taksi koji ju je trebao dovesti kući, a nakon što je prijavljen njezin nestanak, njezina je posljednja fotografija postala viralna. Fotografiju je uslikao vozač taksija, za kojeg se ispostavilo da je izbacio 18-godišnju djevojku iz auta nasred autoceste, u gluho doba noći. Fotografija prikazuje Escobar kako stoji sama uz rub ceste, a zašto ju je vozač uslikao, još nije poznato javnosti.

No, pretpostavlja se razlog zbog kojeg je izašla iz auta. Njezin otac, Mario Escobar, otkrio je za meksičke medije da su mu tužitelji rekli kako se s nadzornih kamera u taksiju moglo razabrati da ju je taksist dirao na neprimjeren način. Vozač taksija bio je uhićen nedugo nakon njezinog nestanka, no brzo je pušten nakon što je pronađeno tijelo.

“Debanhi je bila ljuta jer je bila seksualno zlostavljana. Sada se nadam da će on [vozač] biti osuđen od strane društva, pošto su mi u policiji rekli da nema kaznenog djela koje bi mogli procesuirati”, rekao je Escobar novinarima ispred motela gdje je Debanhi pronađena.

A njeno truplo pronađeno je u cisterni za vodu pored motela u gradu Monterreyu. Nakon dva tjedna u vodi, tijelo je bilo teško identificirati. Prepoznali su se po ogrlici s raspelom i odjeći koju je nosila u noći kada je nestala.

Unatoč ogromnoj dvotjednoj potrazi, priča je završila onako kako to često biva u Meksiku, tek kada su njezino tijelo pronašli lokalci. Osoblje motela alarmiralo je policiju jer su uočili da nešto pluta u vodi i osjetili neobičan smrad.

Meksičke vlasti navode da je Escobar, nakon što je ostavljena na autocesti, prešla ulicu i krenula prema ulazu u motel, prije nego što je slučajno pala u cisternu s vodom. Ured glavnog tužitelja Nuevo Leona pokazao je njezinom ocu set video zapisa sigurnosnih kamera, na kojima se vidi kako njegova kćer hoda prema motelu.

Ono što je također zapanjujuće jest da je tijekom potrage za Escobar na različitim mjestima u Nuevo Leónu pronađeno pet drugih tijela djevojaka čiji je nestanak prijavljen tijekom posljednja četiri mjeseca. Četiri od njih bile su mlađe od 16 godina. Escobar je bila dvadeseta žena koja je prijavljena kao nestala u samo četiri tjedna u toj državi, u kojoj se inače vodi krvavi rat između suparničkih narko kartela, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari